Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Искам да си сменя фаровете ( предложете модел, силни да са белички ), единия ми халоген не работи ( как да го погледна и каква крушка да взема ). Искам да сменяма крушки и в купето ( голямата лампа и за осветления в краката --> някъкви идеи за това. Магазин за осветления в Шумен или Варна да ми кажете. Просто ме упътете Благодаря предварително...
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

• Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
      Искам да си сменя фаровете ( предложете модел, силни да са белички ), единия ми халоген не работи ( как да го погледна и каква крушка да взема ). Искам да сменяма крушки и в купето ( голямата лампа и за осветления в краката --> някъкви идеи за това. Магазин за осветления в Шумен или Варна да ми кажете. Просто ме упътете Благодаря предварително...
      Предполагам искаш да смениш крушките на фаровете - единия вариант е ксенон - порови се във форума - има колеги, които предлагат на добри цени. Относно късите светлини - цокъла е H1, аз съм с Osram Nightbreaker - 15лв. струва едната и съм доста доволен от това как светят, но при първа възможност бих сложил ксенон.

относно халогените - има два варианта - гледам че си с новата маска, така че можеш да извадиш капачето пред халогена(държи се с метални щипки които лесно обаче се чупят), после имаш да развиеш три рапидки и халогена излиза право напред, махаш капачката му и вадиш крушката. Другия начин мисля е по-удачен -да легнеш и да погледеш как може да се свали апачката на самия халоген без да се демонтира от бронята.

За осветлението в купето - не знам точно как се сваля плафона - някой друг колега да каже, че и аз искам да сменя крушката с диодна(бяла).

За тва в краката - един приятел си беше монтирал някак си, но тъй като ги беше вързал през бушона на фаровете - постоянно му горяха габаритите... Абе най-добре е някой кадърен жичкаджия да ти направи инсталацията - не би трябвало да е мн скъпо - четири диодчета, едно съпротивление и кабели - около 15 лв + още някой лев за труд.
      sigpic
      Alfa Romeo 145 1.9 uniJet Turbo Diesel SOLD!

Comment

• Н1 са крушките при фейслифта било то за халогени, къси или дълги.
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• На какво може да се дължи разликата в просвета , между задната гума и калника? От едната страна ми е около 4ри пръста , а от другата , малко повече от 5 .
          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
            На какво може да се дължи разликата в просвета , между задната гума и калника? От едната страна ми е около 4ри пръста , а от другата , малко повече от 5 .
            я амортисьорче я пружинка от по-ниската.
            точка

Comment

• И аз си мисля , че може да е нещо от тези. Някой имал ли е подобен проблем?
              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Благодаря, като се прибера във Варна петък ще я свърша тази работа. Ще отида при моя електричар и ще му говоря. Сега съм в Шумен стидент, незнам от къде да си купя такива джунджурии на добри цени и да имам избор ...
                Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
                146 1.4 - Темпераментната друсалинда
                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

• Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
                  Благодаря, като се прибера във Варна петък ще я свърша тази работа. Ще отида при моя електричар и ще му говоря. Сега съм в Шумен стидент, незнам от къде да си купя такива джунджурии на добри цени и да имам избор ...
                  Колега,а аз ти казах да се обадиш,не случайно работя в сервиз.
                  Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                  Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

• колеги да се оплача малко.сложих ксенон на късите и какво да видя те светят по-зле и от преди.рефлекторите не правял лъч напред,а правят два като V и нищо не се вижда ,при брата на бравото светят страшно,какво да ги правя?някой да е имал този кахър
                    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• Може би има разлика във формата на крушките и сега не са на фокус. Сравни ксенона с обикновените - къде са жичката и балона по продължението на лампата
                      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• здр колеги да попитам под шофйорската седалка има копче за какво е

Comment

• Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
                          здр колеги да попитам под шофйорската седалка има копче за какво е
                          Възстановява се горивото,при катастрофа тока към горивната помпа автоматично се прекъсва и от това копче се пуска.Не го натискай щото също е и прекъсвач това копче и после да не се чудиш,защо не иска да пали,ако греша нека някой да ме поправи.
                          Last edited by Kostadin`; d.m.y г., 21:38. Основание: .

Comment

• ами отстрани минава крушката мисля е по дълга,но пробвах да ч изтегля и нямаше разлика,пак прави два лъча
                            alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
                            alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

• акак се нулирва компа на 147 като светне лампата за смяна на маслото може ли без да се закачя

Comment

• Първоначално публикувано от DIDO_7736 Покажи съобщение
                                акак се нулирва компа на 147 като светне лампата за смяна на маслото може ли без да се закачя
                                Нулира се с егзаминер колега и лекинко си в грешен раздел
                                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                                sigpic
                                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                                X